Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au suspendat livrarea unor arme către Israel, afirmă un oficial american

cursdeguvernare.ro
armament israel

SUA au oprit un transport de armament către Israel, a declarat un oficial american. Washingtonul face presiuni asupra aliatului său pentru a evita o invazie la scară largă în Rafah, potrivit mediafax.

Statele Unite au oprit un transport de armament către Israel, a declarat miercuri un oficial american, în timp ce Washingtonul face presiuni asupra aliatului său pentru a evita o invazie la scară largă a orașului Rafah, în sudul Fâșiei Gaza, și pentru a acorda mai mult timp pentru discuții de încetare a focului.

Hamas a declarat că membrii săi luptau miercuri cu trupele israeliene în estul orașului, unde sute de mii de palestinieni s-au refugiat din calea atacurilor din alte părți ale Fâșiei Gaza. Rezidenții au spus că luptele se desfășoară încă la periferie.

Israelul a amenințat cu un asalt major asupra Rafah pentru a învinge miile de luptători Hamas despre care spune că sunt ascunși acolo, în ciuda faptului că țările occidentale și ONU au avertizat că un atac pe scară largă asupra Rafah ar fi o catastrofă umanitară, scrie Reuters.

Un oficial american de rang înalt a declarat că administrația Biden a suspendat săptămâna trecută un transport de arme către Israel așeptându-se la o ofensivă israeliană în Rafah. Casa Albă și Pentagonul au refuzat să comenteze.

Aceasta ar fi prima amânare de acest fel de când administrația Biden și-a oferit sprijinul deplin Israelului după atacul Hamas din 7 octombrie. Washingtonul este cel mai apropiat aliat al Israelului și principalul furnizor de arme.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.