Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA au trimis în România trupele de elită 'Screaming Eagles': este pentru prima dată după 80 de ani/ Video

screaming eagles

Divizia 101 aeropurtată a armatei SUA a fost desfășurată în Europa pentru prima dată după 80 de ani, pe fondul creșterii tensiunii dintre Rusia și NATO. Unitatea de infanterie ușoară, supranumită "Screaming Eagles", este antrenată să se desfășoare rapid pe orice câmp de luptă din lume în doar câteva ore.

Jurnaliștii de la CBS News au venit în România și au făcut un amplu reportaj cu trupele de elită ale SUA (Urmăriți aici reportajul video)

Din momentul în care președintele rus Vladimir Putin și-a lansat invazia la scară largă a Ucrainei la 24 februarie, forțele sale au avansat spre nord din Peninsula Crimeea, o regiune ucraineană al cărei control a fost preluat ilegal de Moscova în 2014. Timp de mai bine de șapte luni, trupele rusești au încercat să împingă de-a lungul coastei Mării Negre în regiunea Kherson, cu scopul de a captura orașele portuare ucrainene cheie Mykolaiv și Odesa.

Scopul lor este de a tăia tot accesul Ucrainei la mare, lăsând țara și forțele sale militare fără ieșire la mare.

Această amenințare, atât de aproape de teritoriul NATO din România, acesta fiind motivul pentru care a fost trimisă în Europa trupele de elită americane, care sunt dotate cu armament greu.

"Suntem pregătiți să apărăm fiecare centimetru de teritoriu NATO", a declarat Lubas pentru CBS News. "Aducem o capacitate unică, din partea capacității noastre de asalt aerian... Suntem o forță de infanterie ușoară, dar, din nou, aducem cu noi această mobilitate, pentru avioanele și atacurile noastre aeriene."

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.