Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA avertizează Rusia că înarmarea Siriei cu sisteme S-300 e o 'escaladare semnificativă'

sua rusia

Intenţia Rusiei de a furniza Siriei sisteme de rachete S-300 ar fi o 'escaladare semnificativă' din partea Moscovei, a declarat luni consilierul prezidenţial american pentru securitate naţională John Bolton, care şi-a exprimat speranţa că partea rusă îşi va reconsidera poziţia în acest dosar, transmite Reuters.

Rusia a anunţat luni că va livra sisteme de rachete sol-aer Siriei în termen de două săptămâni, în pofida obiecţiilor ferme ridicate de Israel, la o săptămână după ce Moscova a acuzat această ţară că a cauzat indirect doborârea unui avion militar rus de către antiaeriana siriană, scrie agerpres.ro.

Citește și: Protestatarii #Rezist fac o dezvăluire neașteptată! Ce ar fi avut Valer Dorneanu la el, în momentul în care s-au întâlnit pe stradă

''Nu ar trebui să existe neînţelegeri aici. Partea responsabilă pentru atacuri în Siria şi Liban şi partea cu adevărat responsabilă pentru doborârea avionului rus este Iranul'', a spus Bolton.

Oficialul american a avertizat că dacă forţele siriene folosesc din nou arme chimice, atunci răspunsul SUA va fi unul semnificativ.

Citește și: Formația Metallica revine în România! Află cât costă biletele

''Dacă ei (sirienii) fac greşeala de a folosi arme chimice din nou, riposta va fi mult mai puternică decât până acum şi va avea efectul dorit, acela de a crea structuri de descurajare'', a adăugat John Bolton.

El a subliniat că SUA vor face tot posibilul pentru a se asigura că Siria nu foloseşte arme chimice şi au exercitat presiuni şi asupra Rusiei în această privinţă.

Citește și: Anunț de ultimă oră de la CFR! Ce a făcut cu o sumă importantă de la Bugetul de Stat

Bolton a menţionat că soldaţii americani vor rămâne activi în Siria atât timp cât Iranul va fi implicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.