Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Bernie Sanders strânge donaţii record pentru campania sa

Bernie Sanders

Echipa candidatului democrat la Casa Albă Bernie Sanders a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute că a reuşit să colecteze 20 de milioane de dolari donaţii în luna ianuarie, semn al "ataşamentului profund" al candidatului printre alegătorii democraţi, relatează AFP. 

Datele au fost anunţate cu o zi înainte de lansarea primarelor prezidenţiale americane în Iowa. Senatorul de Vermont se află aproape la egalitate cu Hillary Clinton în ultimul sondaj de opinie ce reflectă opţiunile alegătorilor democraţi. 

Suma de 20 de milioane de dolari indică o accelerare netă a tendinţei în raport cu ultimul trimestru din 2015, când Bernie Sanders a recoltat 33 de milioane de dolari pe trei luni, iar Hillary Clinton 37 de milioane. 

"Suntem bine plasaţi pentru a bate chiar obiectivul d-nei Clinton, de a strânge 50 de milioane de dolari în primul trimestru din 2016", şi-a exprimat satisfacţia într-un comunicat directorul de campanie al lui Bernie Sanders, Jeff Weaver. 

Au fost "peste 770.000 de donaţii" în ianuarie "ceea ce ridică totalul donaţiilor primite de la începerea campaniei la 3,25 milioane, un record în acest moment al campaniei pentru un candidat la Casa Albă", a declarat Jeff Weaver. 

"Muncitorii americani care plătesc câţiva dolari pe lună sunt pe punctul de a bate cea puternică maşinărie de colectare de fonduri constituită vreodată", a adăugat el, făcând aluzie la echipa lui Hillary Clinton. 

Bernie Sanders se laudă frecvent că strânge mici donaţii din partea alegătorilor obişnuiţi, şi nu a "miliardarilor". Donaţiile din luna ianuarie a fost făcute "aproape toate on-line, în medie de 27 de dolari", potrivit echipei sale. 

Donaţiile directe pentru candidaţi, limitate la 2.700 de dolari pe persoană, reprezintă numai o parte a finanţării electorale americane. 

Sub impulsul Curţii Supreme, au apărut numeroase organizaţii cu statut non-profit, libere de plafonul donaţiilor şi capabile să difuzeze publicitate politică păstrând în acelaşi timp secretul asupra donatorilor. 

Bernie Sanders a refuzat să beneficieze de vreun "super PAC" (comitet de acţiune politică), spre deosebire de Hillary Clinton.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.