Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Campania candidatului republican Ben Carson se scufundă

Trump Carson

Candidatul republican la învestitura pentru prezidenţialele americane din 2016 Ben Carson a anunţat joi demisia a doi dintre principalii săi colaboratori, confirmând implicit dificultăţile care îi afectează campania, notează AFP. 

"În timp ce intrăm în faza următoare, este necesar să insuflăm o nouă strategie în campania mea, care să corespundă în mod mai dinamic viziunii mele despre lume pentru americani", a declarat medicul de origine afro-americană pe site-ul său. 

În cădere liberă în sondajele din ultimele două luni, Ben Carson a confirmat în acest comunicat demisia lui Barry Bennett, directorul său de campanie, şi a lui Doug Watts, responsabil pe probleme de comunicare. El nu a precizat dacă i-a obligat pe cei doi să demisioneze ori iniţiativa le-a aparţinut lor. 

Candidatul conservator l-a desemnat pe Bob Dees, un general în retragere, să preia conducerea campanie sale. 

Lisa Cohen, director adjunct al campaniei lui Ben Carson, a părăsit, de asemenea, echipa, a informat The Des Moines Register, cotidian din Iowa, un mic stat din centrul SUA cu o influenţă politică deosebit de mare, pentru că locuitorii săi vor avea privilegiul de a vota înaintea celorlalţi la primare, pe 1 februarie. 

Această triplă despărţire vine să confirme gravele dificultăţi cu care se confruntă neurochirurgul aflat la pensie după ce, la începutul lunii noiembrie, îl talona încă pe miliardarul Donald Trump în sondajele pentru tabăra republicană. 

Cu prilejul dezbaterilor televizate, Ben Carson a afişat în repetate rânduri serioase lacune, mai ales în domeniul politicii externe sau al securităţii naţionale. 

Pe de altă parte, el a provocat vii controverse cu declaraţii provocatoare şi comparaţii hazardate. 

El a afirmat, printre altele, că piramidele din Egipt au fost construite de Iosif, personajul biblic, pentru a depozita cereale, şi nu pentru a servi ca mormânt faraonilor. 

De asemenea, Ben Carson a fost acuzat că a minţit în legătură cu tinereţea sa violentă şi o bursă de studii pe care ar fi primit-o de la prestigioasa Academie militară West Point. 

În plus, el a afirmat - la fel ca Donald Trump - că a văzut imagini cu musulmani din Statele Unite care îşi manifestau bucuria după atentatele de la 11 septembrie 2001, de la New York, o legendă urbană dezminţită de nenumărate ori.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.