Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Candidaţii republicani Donald Trump şi Ben Carson, protejaţi de Secret Service

secret service

Semn al dominaţiei lor în sondaje, candidaţii la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din 2016 Donald Trump şi Ben Carson vor fi protejaţi de agenţia care are în sarcină paza preşedinţilor americani, a anunţat joi Secret Service, citat de AFP. 

Ministerul Securităţii Interne 'a autorizat asigurarea protecţiei pentru cei doi candidaţi', a declarat pentru AFP Robert Hoback, un purtător de cuvânt al Secret Service. 

În cursa pentru prezidenţiale nu toţi candidaţii primesc o astfel de escortă, care implică zeci de agenţi şi cheltuieli ridicate. În afară de preşedinte, familia sa şi anumite personalităţi de rang înalt, Secret Service nu este însărcinat să protejeze decât 'candidaţii serioşi la preşedinţie şi vicepreşedinţie'. 

Potrivit regulilor, pentru a fi protejată o personalitate trebuie să aibă 'o poziţie de prim-plan demonstrată de sondaje', să facă campanie în cel puţin zece state americane şi să beneficieze de finanţare de cel puţin zece milioane de dolari. 

Decizia de a le asigura protecţie fostului neurochirurg Ben Carson şi miliardarului Donald Trump a fost luată de Secret Service după ce s-a consultat cu parlamentari, printre care preşedintele Camerei Reprezentanţilor şi şeful majorităţii din Senat. 

Cei doi candidaţi se află în fruntea sondajelor pentru alegerile primare republicane din perspectiva alegerilor prezidenţiale din 2016. 

Benjamin Carson, în vârstă de 64 de ani, este singura persoană de culoare din cursă şi, ca şi magnatul Donald Trump, nu a exercitat niciodată un mandat politic. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.