Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: ce conține noul pachet de asistență militară pentru Ucraina

gdb.rferl.org
HIMARS rachete

Statele Unite au anunțat, joi, un nou pachet de asistență militară pentru Ucraina, evaluat la 2,5 miliarde de dolari, inclusiv sute de vehicule blindate și sprijin pentru apărarea aeriană a Ucrainei, scrie Rador.

Cel mai recent pachet de asistență cuprinde 59 de vehicule de luptă Bradley și 90 de transportoare blindate Stryker, a comunicat Departamentul american al Apărării. De asemenea pachetul include muniție suplimentară pentru sistemele de rachete de artilerie de înaltă mobilitate (HIMARS), opt sisteme de apărare aeriană Avenger, zeci de mii de cartușe de artilerie și aproximativ 2.000 de rachete antiblindate, a precizat Departamentul Apărării.

În total, Statele Unite au alocat peste 27,4 miliarde de dolari, în asistență de securitate pentru Ucraina, de când Rusia a invadat ţara, în februarie 2022. Aliații occidentali au promis arme în valoare de miliarde de dolari pentru Ucraina. De teamă că iarna va da timp forțelor ruse să se regrupeze și să declanșeze un atac major, Ucraina face eforturi pentru a obţine asistenţă suplimentară pentru a contracara invazia Moscovei.

În vizita sa la Washington din decembrie, președintele Volodimir Zelenski a afirmat, în Congresul SUA, că asistența acordată Ucrainei este o investiție în democrație, și nu un act de caritate şi a făcut apel la continuarea sprijinului american

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.