Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA ceartă Turcia pentru atacurile asupra kurzilor: Ce mesaj transmite Casa Albă

obama erdogan

SUA au calificat luni drept inacceptabile ciocnirile care au loc între forţele turce şi unele grupări ale opoziţiei siriene în nordul Siriei, lansând un apel către toate părţile implicate să înceteze luptele şi să se concentreze pe combaterea Statului Islamic, transmite Reuters.

'Dorim să spunem limpede că, pentru noi, aceste ciocniri - purtate în zone unde nu se află ISIL - sunt inacceptabile şi o sursă de profundă îngrijorare', a subliniat Brett McGurk, emisarul special al preşedintelui Barack Obama pentru coaliţia antijihadistă, într-o postare pe Twitter, citând un comunicat al Pentagonului.

Citește și: O vedetă de la Antena 1 spune că a fost VIOLATĂ: ‘M-a tras de păr până în toaleta restaurantului, apoi m-a împins, m-a violat’

'Facem apel la toţi actorii înarmaţi să înceteze aceste lupte (...) SUA sunt implicate activ în facilitarea unei astfel de detensionări şi a concentrării asupra ISIL, care rămâne o ameninţare letală şi comună', adaugă Brett McGurk.

Armata turcă şi rebeli sirieni aliaţi cu aceasta au cucerit duminică un teritoriu controlat de kurzi în nordul Siriei, în a cincea zi a operaţiunilor militare lansate miercurea trecută. Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a anunţat că cel puţin 35 de civili sirieni au fost ucişi şi alţi peste 70 au fost răniţi duminică în tirurile de artilerie şi bombardamentele aeriene ale armatei turce în nordul Siriei.

Citește și: Făcea topless și a trebuit să se mute pentru că vecinii s-au plâns poliției: Cum arată femeia / FOTO

Ankara afirmă că obiectivul campaniei în Siria este alungarea Statului Islamic, dar şi împiedicarea miliţiilor kurde să se extindă peste teritoriul pe care îl controlează deja de-a lungul frontierei cu Turcia.

Luptătorii kurzi din YPG, ramura militară a Partidului Uniunii Democratice (PYD), sunt sprijiniţi de SUA în lupta împotriva SI în Siria. Turcia consideră însă cele două entităţi drept organizaţii teroriste, titrează agerpres.ro.

Citește și: S-a descoperit jurnalul secret al lui Heinrich Himmler: Ce GROZĂVII conține / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.