Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA cer alegeri 'libere şi juste' la Hong Kong după avertizarea Chinei

Operation World
Hong Kong

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a felicitat marţi partidele din tabăra pro-democraţie din Hong Kong pentru alegerile primare organizate în ziua precedentă, cerând alegeri legislative ''libere şi corecte'' în septembrie, relatează AFP potrivit Agerpres.

''Felicitări partidelor pro-democraţie din Hong Kong pentru aceste alegeri primare reuşite. Alegerea Consiliului Legislativ în septembrie va trebui să fie la fel de liberă şi corectă '', a scris el pe Twitter.

''Observăm, cu o îngrijorare serioasă, ameninţarea şefei executivului din Hong Kong, Carrie Lam, potrivit căreia aceste alegeri ar fi putut încălca noua lege a Beijingului privind 'securitatea naţională' pe acest teritoriu, ceea ce arată încă o dată că Partidul Comunist Chinez se teme de democraţie şi de liberul arbitru al propriului popor'', a adăugat secretarul de stat american într-un comunicat.

Peste 600.000 de oameni din Hong Kong au luat parte la acest scrutin neoficial în acest weekend, în pofida avertismentelor autorităţilor că ar putea încălca noua lege impusă de Beijing.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.