Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA cer cetăţenilor americani din Japonia să fie pregătiţi pentru creşterea numărului de cazuri de COVID-19

coronavirus covid-19 covid

SUA le-au cerut vineri cetăţenilor americani aflaţi în Japonia să revină în ţară sau să fie pregătiţi să rămână pe teritoriul japonez pe o perioadă nedeterminată în contexul unei potenţiale creşteri a numărului cazurilor de COVID-19, transmite Reuters potrivit Agerpres.

''Dacă cetăţeni ai noştri doresc să se întoarcă în SUA, ei trebuie să facă demersurile necesare acum'', a scris ambasada SUA la Tokyo pe website-ul său.

''Decizia guvernului japonez de a nu testa pe scară largă face dificilă estimarea cu acurateţe a ratei prevalenţei COVID-19'', a adăugat misiunea diplomatică americană.

Ministrul economiei japonez Yasutoshi Nishimura s-a declarat vineri îngrijorat de creşterea semnificativă a numărului de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în Japonia. Într-o conferinţă de presă, oficialitatea niponă a spus, totuşi, că Japonia încă nu a ajuns în stadiul de a declara stare de urgenţă din cauza COVID-19.

Japonia, care nu a luat măsuri de impunere a izolării la domiciliu, înregistra joi 3.202 cazuri de COVID-19 (dintre care 773 în Tokyo) şi 78 de decese. În capitala japoneză sunt spitalizaţi 717 oameni infectaţi cu coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.