Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA cer Gemaniei să participe la o misiune de securitate maritimă în regiunea Golfului

golful persic

Statele Unite ale Americii au solicitat în mod oficial Germaniei să participe alături de Franţa şi Marea Britanie la o misiune de asigurare a securităţii activităţilor comerciale în Strâmtoarea Ormuz, a anunţat marţi ambasada SUA la Berlin, relatează dpa potrivit Agerpres.

''Am solicitat oficial Germaniei să se alăture Franţei şi Regatului Unit pentru a ajuta la asigurarea securităţii în Strâmtoarea Ormuz şi a lupta împotriva agresiunii iraniene'', a declarat purtătoarea de cuvânt a ambasadei, Tamara Sternberg-Greller.

''Membrii guvernului german au spus clar că libertatea de navigaţie ar trebui să fie protejată'', a spus ea. ''Întrebarea noastră este: protejată de către cine?'', a insistat purtătoarea de cuvânt.

Sechestrarea de către Iran a petrolierului britanic Stena Impero şi a unei alte nave MT Riah, sub pavilion panamez, în strâmtoarea Ormuz - o rută de transport maritim strategică între Iran şi Oman - a determinat Marea Britanie să propună trimiterea în regiune a unei misiuni de securitate maritimă.

Situaţia din Golf s-a tensionat după retragerea SUA în mai 2018 din acordul nuclear cu Iranul, gest urmat de reinstituirea unor sancţiuni severe din partea Washingtonului împotriva Teheranului. Tensiunile au escaladat în ultimele săptămâni odată cu atacurile împotriva unor petroliere în Golf, acţiuni atribuite de SUA Iranului, care dezminte orice implicare, conform agenţiilor internaţionale de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.