Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA cere UE să mențină sancțiunile la adresa Moscovei

sua rusia

Europa nu trebuie să-şi relaxeze sancţiunile impuse Rusiei, pentru că Moscova reprezintă ”o ameninţare care continuă să crească”, a avertizat marţi, la Bruxelles, un oficial american de rang înalt, relatează AFP.

Uniunea Europeană (UE) a adoptat o serie de sancţiuni după anexarea Crimeei de către Rusia şi în urma implicării acesteia în destabilizarea Ucrainei, însă o serie de guverne - între care cele din Italia şi Austria - cer ca acestea să fie ridicate.

Un colaborator al secretarului de Stat american Mike Pompeo, David Tessler, a anunţat la Bruxelles, în faţa presei, că Washingtonul pregăteşte noi sancţiuni vizând Moscova, în urma tentativei de otrăvire a unui fost dublu agent rus, Serghei Skripal, cu un agent neurotoxic, noviciok, în martie, la Salisbury, în regatul Unit.

Succesul sancţiunilor depinde de o coordonare strânsă cu Europa, a insistat Tessler.

Oficialul american a efectuat un tur al capitalelor europene, cu scopul de a apăra acest demers.

”Sancţiunile noastre trebuie să rămână ferme, până când observăm o schimbare de comportament a Moscovei, pe care o dorim cu toţii”, a subliniat el.

”Noi nu considerăm justificată o relaxare a sancţiunilor până nu există o schimbare completă de comportament şi ruşii nu-şi pun în aplicare complet angajamentele”, a insistat el.

David Tessler a precizat că efectuat vizite în Austria, unde partidul de extremă dreapta FPÖ, care cafe parte din coaliţia guvernamentală, îşi afişează simpatia faţă de Vladimir Putin.

Preşedintele rus a fost invitat la căsătoria ministrului austriac de Externe şi a dansat cu Karin Kneissl vara aceasta. Evenimentul a fost foarte mediatizat.

Tessler şi-a anunţat intenţia de a efectua în curând o vizită la Roma, unde Liga (extrema dreaptă), care face parte din coaliţia guvernamentală, pledează în favoarea ridicării sancţiunilor europene impuse Moscovei.

”Ameninţarea rusă se agravează, în pofida sancţiunilor americane şi europene”, a subliniat el.

”Aceasta nu este, pentru noi, o dezbatere teoretică. Este vorba despre o ameninţare clară şi este necesar să o contracarăm”, a insistat el.

Sancţiunile europene impuse Rusiei constau într-o ”listă neagră” pe care sunt înscrise numele a 155 de persoane şi 44 de entităţi, ale căror active au fost blocate şi cărora li s-a impus

restricţii de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.