Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA își încearcă norocul în 'războiul' cu China: După Nancy Pelosi, o delegație de parlamentari americani vizitează Taiwanul

sua china

O delegație de parlamentari americani a ajuns duminică în Taiwan pentru o vizită de două zile în timpul căreia se va întâlni cu președintele Tsai Ing-wen. Vizita are loc pe fondul tensiunilor cu China, informează Reuters, potrivit mediafax.

Ambasada de facto a SUA la Taipei a anunțat că delegația este condusă de senatorul Ed Markey, care este însoțit de alți patru parlamentari, aflați într-o vizită mai amplă în regiunea Indo-Pacific.

Biroul prezidențial din Taiwan a anunțat că grupul se va întâlni cu Tsai Ing-wen luni dimineață.

„Delegația se va întâlni cu înalți lideri taiwanezi pentru a discuta despre relațiile dintre SUA și Taiwan, securitatea regională, comerțul și investițiile, lanțurile de aprovizionare globale, schimbările climatice și alte probleme semnificative de interes reciproc”, a precizat ambasada americană.

Beijingul, care revendică Taiwanul, a organizat exerciții militare în jurul insulei pentru a-și exprima dezacordul față de vizita din această lună la Taipei a președintelui Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.