Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Intrăm într-un război rece între SUA și China? Promisiune tranșantă de la Pentagon: Nu permitem Chinei să devină prima din lume în sfera militară

smh.com.au
sua china sua

China reprezintă acum cea mai mare provocare geopolitică pentru Statele Unite, dar Washingtonul nu va permite Beijingului să ocupe primul loc în lume în sfera militară, a declarat Mark Milley, președintele Șefilor De Stat Major Comuni ai Forțelor Armate ale SUA.

"China are potențialul de a fi o provocare semnificativă pentru SUA și este, de fapt, din cauza demografiei, tehnologiei, economiei și a altor lucruri, deja cea mai mare provocare geopolitică pentru SUA", a declarat Milley într-un briefing.

Dar el a menționat că Statele Unite "nu vor permite Chinei să ia de la noi primul loc în domeniul apărării". El a adăugat că chinezii nu vor putea face acest lucru "în cinci, sau în 10, sau în 15 ani". "Militarii americani sunt acum, fără îndoială, în ciuda oricăror critici, cea mai mortală mașină militară de pe Pământ", a adăugat Milley. "Armata SUA este 'numărul unu' și intenționăm să rămânem ‘numărul unu’", a spus el.

În același timp, Milley a subliniat că China se dezvoltă activ în sfera militară, în special în spațiu și în spațiul cibernetic. Cu toate acestea, potrivit acestuia, "China nu va putea crea o armată mai bună decât cea a Statelor Unite, deși vor încerca să o facă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.