Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, Columbia și Chile ar fi încercat ASASINAREA, duminică noaptea, a lui Nicolas Maduro: Detalii de la Caracas

Thesheet.ng
Nicolas Maduro

Guvernul venezuelean a anunţat miercuri că a dejucat o tentativă de "lovitură de stat" militară implicând Statele Unite, Columbia şi Chile, care prevedea asasinarea preşedintelui socialist Nicolas Maduro, transmite AFP.

"Am asistat la toate reuniunile de planificare a loviturii de stat", a declarat ministrul comunicaţiilor, Jorge Rodriguez, informează agerpres.ro.

Citește și: Lovitură pentru Codrin Ștefănescu! Anunțul făcut azi

Agenţi guvernamentali ar fi fost infiltraţi în pregătirea acestei tentative de răsturnare a lui Nicolas Maduro şi înlocuirea sa cu un general.

Lovitura de stat, implicând militari activi şi în rezervă, precum şi un fost şef al serviciilor de informaţii, urma să aibă loc între duminică şi luni, a precizat ministrul.

Citește și: Lovitură de teatru! Tatăl adoptiv al Sorinei dinamitează acuzațiile asistentului maternal

El l-a acuzat pe preşedintele de dreapta columbian, Ivan Duque, că "planifică lovituri de stat, asasinarea preşedintelui" Maduro şi a mai denunţat implicarea preşedintelui conservator chilian, Sebastian Pinera, şi a consilierului prezidenţial american pentru securitate naţională, John Bolton.

Jorge Rodriguez l-a acuzat, de asemenea, pe fostul şef al serviciilor de informaţii din Venezuela, generalul Cristopher Figuera, plecat în Columbia după o rebeliune ratată contra lui Nicolas Maduro şi sosit luni în Statele Unite, că a strâns "sute de mii de dolari" pentru a finanţa această operaţiune.

Citește și: Lupta pentru putere! Stenograme explozive din ședința USR! ‘Sunt niște dictatori de tip PSD’

Într-un interviu realizat la Bogota şi publicat luni de Washington Post, Cristopher Figuera a afirmat că preşedintele socialist ar mai putea încă să cadă.

Nicolas Maduro l-a acuzat pe generalul Figuera că este o "cârtiţă a CIA".

Citește și: Ipoteză-bombă! Cine ar urma să fie viitorul președinte al României – Șah pentru Klaus Iohannis

"Pentru moment, regimul (Maduro) ne-a luat-o înainte. Însă aceasta s-ar putea schimba rapid", a adăugat generalul, formulând, de asemenea, acuzaţii grave de corupţie la adresa mai multor înalţi oficiali aflaţi la putere în Venezuela, inclusiv a membrilor familiei Maduro.

Deşi dispune de imense rezerve de petrol, Venezuela este lovită de o recesiune care se traduce, printre altele, printr-o hiperinflaţie, penurii şi întreruperi frecvente de curent şi a determinat patru milioane de venezueleni să emigreze cu începere din 2015, potrivit statisticilor ONU. Circa şapte milioane de persoane, adică un sfert din populaţie, are nevoie de un ajutor umanitar de urgenţă.

Citește și: Lovitură în plin pentru Opoziție! Liviu Dragnea a câștigat

Pe plan politic, Venezuela se află în impas de când tânărul opozant de centru-dreapta, Juan Guaido, s-a autoproclamat preşedinte interimar pe 23 ianuarie şi a fost recunoscut de peste 50 de ţări, printre care Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.