Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA confirmă că valul 4 va pune la pământ toată economia: 'Suntem foarte îngrijoraţi de varianta Delta şi alte variante'

economictimes.com
economie

Statele Unite sunt 'foarte îngrijorate' din cauza variantei Delta şi a altor variante ale coronavirusului care ar putea 'ameninţa' redresarea economică mondială, a declarat duminică, la Veneţia, secretarul Trezoreriei americane, Janet Yellen, transmite AFP.

'Suntem foarte îngrijoraţi de varianta Delta şi alte variante care ar putea apărea şi ameninţa relansarea. Suntem într-o economie globală conectată, ceea ce se întâmplă în orice parte a lumii afectează toate celelalte ţări', a afirmat ea, într-o conferinţă de presă în marja reuniunii G20.

'Variantele reprezintă o ameninţare pentru întreaga lume', a subliniat Janet Yellen, făcând apel la 'cooperare pentru a accelera procesul de vaccinare şi a viza obiectivul de vaccinare a 70% din populaţia mondială anul viitor'.

În ce priveşte vaccinarea, 'trebuie să facem mai mult şi să fim mai eficienţi', a mai arătat ea, scrie agerpres.ro.

Sâmbătă, miniştrii de finanţe ai G20, reuniţi la Veneţia, au avertizat în legătură cu 'riscurile de evoluţie negativă' ce apasă asupra relansării economiei mondiale din cauza 'propagării noilor variante ale COVID-19 şi din cauza ritmurilor diferite de vaccinare'.

Chiar dacă în ultimele luni situaţia economică globală 's-a ameliorat, în cea mai mare parte datorită creşterii vaccinării', G20 a amintit în comunicatul final că încă nu a fost depăşită criza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.