Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA continuă să lovească în Huawei - Mike Pompeo va exprima săptămâna viitoare preocupările Statelor Unite în legătură cu creșterea grupului Huawei în Ungaria

mike pompeo

Secretarul de stat Mike Pompeo va exprima săptămâna viitoare preocupările Statelor Unite în legătură cu prezenţa în creştere a grupului chinez Huawei în Ungaria şi în ţările din regiune, a declarat un responsabil de rang înalt al administraţiei de la Washington, citat de Reuters preluată de Agerpres.

Cu prilejul vizitelor sale în Ungaria şi Slovacia, Pompeo va discuta, de asemenea, despre căile de a impulsiona relaţiile de securitate cu aceste ţări, inclusiv prin încheierea unor acorduri de cooperare în materie de apărare, a indicat responsabilul american.

'În Ungaria, secretarul va acorda o atenţie specială rolului Chinei în Europa Centrală şi va exprima preocupările noastre referitoare la prezenţa în creştere a Huawei în Ungaria', a declarat oficialul.

Mike Pompeo 'îi va îndemna pe liderii din regiune să ţină cont de avertismentele unor ţări din Asia-Pacific care s-au găsit în situaţii dificile ca urmare a cooperării prea strânse cu chinezii', a adăugat aceeaşi sursă.

Huawei Technologies are în plan crearea unui centru logistic european în Ungaria şi creşterea capacităţilor de producţie în această ţară în anul în curs, menţionează Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.