Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Controversatul viitor şef al EPA a recunoscut că activitatea oamenilor afectează clima

Controversatul viitor director numit în fruntea Agenţiei americane pentru protecţia mediului (EPA), Scott Pruitt, a recunoscut miercuri că activitatea umană influenţează schimbările climatice, însă a adăugat că amploarea acestui impact rămâne discutabilă, transmite AFP, potrivit agerpres.

Numeroase organizaţii pentru protecţia mediului dar şi adversarii politici democraţi au criticat nominalizarea de către preşedintele-ales Donald Trump a acestui fost ministru al justiţiei din Oklahoma, care este acuzat că este climato-sceptic şi că ar vrea să elimine o serie de importante reglementări federale pentru protecţia mediului care afectează interese din sectorul industrial american.

Citeşte şi: CIA devine mai transparentă şi publică procedurile de culegere a informaţiilor

"Lăsaţi-mă să vă spun: ştiinţa ne spune că se modifică clima şi că activitatea oamenilor, într-o anumită măsură, influenţează această schimbare", a declarat el în cadrul unei audieri în faţa Senatului. Însă, "capacitatea de a măsura cu precizie gradul şi amploarea acestui impact şi ceea ce trebuie să facem în această privinţă fac obiectul unor discuţii şi dezbateri în curs de desfăşurare", a adăugat viitorul şef al EPA.

Scott Pruitt este cunoscut pentru apropierea sa de sectorul industriei petroliere şi a dat de mai multe ori în judecată EPA, instituţia pe care o va conduce, în numele intereselor unor companii din Oklahoma.

Cu ocazia audierii din faţa Senatului, Pruitt a ales să-şi minimalizeze legăturile cu sectorul petrolier. "Trebuie să respingem ideea conform căreia dacă eşti pro-energie (fosilă), atunci eşti anti-mediu", a subliniat el.

Senatorul democrat de Rhode Island, Sheldon Whitehouse, a explicat cum pescuitul din statul său este afectat de schimbările climatice. "Nu găsesc nimic în cariera dumneavoastră care să le dea speranţe acestor pescari că veţi ţine cont măcar puţin de bunăstarea lor şi nu doar de bunăstarea industriei energiilor fosile", a susţinut Sheldon Whitehouse.

Citeşte şi: SUA pregătesc MAREA CURĂŢENIE în Siria. Măsura Pentagonului este radicală

Alţi democraţi s-au declarat îngrijoraţi de maniera în care Scott Pruitt tratează problemele poluării cu mercur de către centralele electrice, a calităţii aerului sau a poluării cu plumb a apei.

În 2012 Donald Trump declara că schimbările climatice sunt o farsă pusă la cale de chinezi pentru a submina economia americană, însă după alegeri şi-a mai nuanţat poziţia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.