Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA - Coronavirusul închide Marele Canion

Twitter
coronavirus

Serviciul parcurilor naţionale din SUA a anunţat miercuri, în cadrul măsurilor de protecţie împotriva pandemiei de coronavirus, închiderea imediată a Marelui Canion, importantă destinaţie turistică din Arizona, vizitat în fiecare an de milioane de turişti, informează joi AFP potrivit Agerpres.

Autorităţile comitatului Coconino unde este situat Marele Canion, precum şi responsabili ai rezervaţiei amerindiene vecine Navajo, cereau închiderea parcului de mai multe zile, îngrijoraţi să vadă că activităţile turistice continuau acolo în pofida recomandărilor pentru stăvilirea pandemiei de coronavirus.

Parlamentarul democrat de Arizona, Raul Grijalva, afirma de asemenea pentru publicaţia Arizona Republic că "sute de vizitatori" continuau să se afle în parcul Marelui Canion, chiar dacă măsurile oficiale cer evitarea formării oricărui grup mai mare de 10 persoane.

Însă serviciul parcurilor naţionale nu a ordonat închiderea generală a celor 419 de situri de care este responsabil pe teritoriul SUA, preferând să examineze situaţia "de la caz la caz" în funcţie de consemnele autorităţilor locale, explică serviciul pe site-ul său de internet.

"Imediat ce am primit scrisoarea din partea directorului pentru Sănătate al comitatului Coconino prin care se recomanda închiderea parcului naţional al Marelui Canion, l-am închis" cu efect imediat şi până la noi ordine, a anunţat într-un comunicat secretarul de Interne, David Bernhardt.

Mai mult de 80 de cazuri de coronavirus au fost înregistrate în comitatul Coconino, dintre care cel puţin unul în interiorul parcului Marelui Canion.

Numeroase parcuri naţionale din SUA, printre care Yellowstone (Wyoming) sau Joshua Tree şi Yosemite (California), au fost de asemenea închise din cauza pandemiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.