Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA dau o lovitură crâncenă grupării ISIS: un lider important și alţi 10 membri ai grupării, ucişi în Somalia

Un important lider ISIS şi 10 membri ai grupării teroriste au fost ucişi miercuri, în nordul Somaliei, în urma unei operaţiuni militare au declarat joi doi înalţi oficiali ai administraţiei Biden, transmite CNN, citat de news.ro

Conform surselor citate, Bilal al-Sudani a sprijinit expansiunea şi activităţile ISIS în Africa şi dincolo de continent,

Secretarul Apărării Lloyd Austin a confirmat că al-Sudani a fost ucis într-o declaraţie mai târziu, joi.

„La 25 ianuarie, la ordinele preşedintelui, S.U.A. armata a desfăşurat o operaţiune de asalt în nordul Somaliei, care a dus la moartea unui număr de membri ISIS, inclusiv Bilal-al-Sudani, un lider ISIS în Somalia şi un facilitator cheie pentru reţeaua globală a ISIS. Al-Sudani a fost responsabil pentru stimularea prezenţei în creştere a ISIS în Africa şi pentru finanţarea operaţiunilor grupului în întreaga lume, inclusiv în Afganistan”, a spus Austin.

„Niciun civil nu a fost rănit în urma acestei operaţiuni. Suntem recunoscători militarilor noştri, precum şi comunităţii noastre de informaţii şi altor parteneri pentru sprijinul acordat acestei operaţiuni de succes de combatere a terorismului”, a adăugat Austin.

Forţele americane, potrivit oficialului, erau pregătite să-l captureze pe al-Sudani, dar „răspunsul forţelor ostile” a dus în cele din urmă la moartea acestuia.

Este neobişnuit ca SUA să efectueze o operaţiune împotriva ISIS în Somalia, unde operaţiunile militare s-au concentrat de obicei pe luptătorii al-Shabaab, gruparea teroristă dominantă în Somalia. Atacul vine după ce forţele americane au ucis doi lideri de top ISIS într-un atac aerian în Siria, aproape de sfârşitul anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.