Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Petiție în SUA: Democrații vor să-l trimită pe Trump la psihiatru

Donald Trump nebun

De mai multe săptămâni o dezbatere dacă Donald Trump ar avea sau nu capacităţile mentale pentru a guverna atrage opinii pro şi contra în SUA, cu câteva luni înainte de alegerile prezidenţiale, iar aleasa democrată din California, Karen Bass, a lansat chiar o petiţie online pe site-ul Change.org în favoarea unei examinări psihiatrice a candidatului republican şi ex-magnat în domeniul imobiliar, relatează 20minutes.fr, potrivit Agerpres.

Potrivit acestei foste asistente medicale, Trump ar prezenta toate simptomele unei tulburări narcisiste a personalităţii. Până în prezent, textul a obţinut 22.000 de semnături. 

Conform lui Karen Bass, candidatul republican ar fi periculos pentru SUA: "Impulsivitatea şi lipsa de control asupra emoţiilor sale sunt neliniştitoare. Aceasta relevă datoria noastră patriotică de a ne întreba asupra stabilităţii mentale a viitorului comandant şef şi lider al lumii libere", justifică petiţionara. Potrivit ei, simptomele relative ale acestei tulburări - precum sentimentul de superioritate, o exagerare a creaţiilor sale, o dorinţă de succes nelimitată, o nevoie necontrolată de a fi admirat şi o tendinţă de a-i exploata pe cei care îl înconjoară - ar corespunde toate personalităţii lui Trump.

Vezi și: STENOGRAME - Cum discutau Sorin Ovidiu Vântu și Liviu Mihaiu

Perioada se anunţă a fi cu atât mai dificilă pentru miliardarul american după publicarea unui editorial vinerea trecută în New York Times, semnat de fostul şef al CIA, Michael Joseph Morell, în care acesta afirmă că Trump ar putea "pune în pericol securitatea naţională". 

Pentru a-şi argumenta neliniştile, susţinătorii unei examinări psihiatrice a lui Trump citează numeroasele sale ieşiri şi "derapaje" verbale după începerea campaniei prezidenţiale. 

În acelaşi timp, mediatizarea acestei petiţii a suscitat indignarea mai multor asociaţii, familii şi pacienţi care suferă de tulburări psihice din cauză că a pune în discuţie capacitatea lui Donald Trump de a guverna din cauza tulburărilor sale de personalitate şi a-l califica drept "nebun" duce la a-i considera incompetenţi pe toţi cei care suferă de această patologie. În plus, asocierea unei tulburări narcisiste nebuniei, ceea ce unele canale media americane au făcut, denaturează gravitatea unei maladii reale care afectează mii de persoane. 

În fine, mai mulţi observatori refuză categoric suspiciunea de tulburări psihice, explicând că aceasta ar retrage orice responsabilitate candidatului în raport cu cuvintele şi luările sale de poziţie:"Un supermacist alb nu poate fi pur şi simplu un supermacist alb fără ca aceasta să fie calificată drept maladie? " se întreabă ei.

Vezi și: FOTO - Emil Boc oferă IMAGINEA ANULUI: cum a apărut alături de soție, la Untold

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.