Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, despre originea Sars-Cov-2: 'A început să se răspândească din cauza unui incident într-un laborator!'

aa.com.tr
covid-19 coronavirus sars-cov-2

Experții Departamentului american al Energiei au ajuns la concluzia că  Sars-Cov-2 s-ar putea răspândi din cauza unei scurgeri de la un laborator din China, a informat duminică publicația The Wall Street Journal. "Ministerul Energiei este acum de acord cu FBI că virusul a început probabil să se răspândească din cauza unui incident într-un laborator din China", a precizat publicația.

Ministerul a ajuns la această concluzie după ce a studiat noi informații. FBI a făcut o concluzie similară, folosind propriile surse, în 2021.

Nu există consens

Cu toate acestea, potrivit ziarului, până în prezent nu există un consens în cadrul autorităților americane cu privire la această chestiune. Patru structuri guvernamentale, precum și un grup special format de specialiști în informații, sunt încă înclinate spre teoria originii naturale a virusului. Încă două agenții americane nu pot ajunge încă la o concluzie clară.

De ce trebuie luat în considerare Departamentului de Energie

Wall Street Journal explică faptul că opinia Departamentului de Energie al SUA nu trebuie neglijată, deoarece are o mulțime de experiență în domeniul științific. În plus, Ministerul este responsabil pentru activitatea rețelei naționale americane de laboratoare, unele dintre ele fiind implicate în cercetarea în domeniul biologiei.

La scurt timp după începerea pandemiei, președintele american Donald Trump a exprimat în mod repetat versiunea originii "de laborator" a coronavirusului. El a susținut că China ar trebui să repare daunele aduse lumii din cauza coronavirusului. Trump s-a referit adesea la COVID-19 ca la un "virus chinezesc, iar oponenții săi au criticat astfel de afirmații. Sub actualul președinte american Joe Biden, continuă lucrările de determinare a originii COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.