Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA doresc o consolidare a capacităţilor Căştilor Albastre de a investiga activităţile Hezbollah în Liban

harta.infoturism.ro
liban

Reînnoirea la sfârşitul lunii august a misiunii ONU de menţinere a păcii din Liban (UNIFIL) ar trebui să contribuie la consolidarea capacităţilor Căştilor Albastre de a investiga şi raporta asupra presupusului trafic de arme legat de gruparea şiită libaneză Hezbollah, afirmă Washingtonul, relatează marţi AFP preluat de agerpres.

'Aceste arme - care sunt aproape în întregime în mâinile teroriştilor Hezbollah - ameninţă securitatea şi stabilitatea în regiune', a afirmat luni într-un comunicat ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley. 

'UNIFIL trebuie să-şi sporească capacitatea şi angajamentul de a investiga şi raporta cu privire la aceste încălcări', a adăugat ea.

Statele Unite ale Americii se aşteaptă la 'îmbunătăţiri semnificative' cu privire la acest subiect în cadrul reînnoirii mandatului UNIFIL, a insistat oficialul american. 

Într-o scrisoare datată 4 august trimisă Consiliului de Securitate al ONU de secretarul general al forului internaţional, Antonio Guterres, acesta afirmă că doreşte să vadă cum poate fi îmbunătăţită misiunea UNIFIL împotriva 'prezenţei ilegale a persoanelor înarmate, armelor şi infrastructurilor în zonele sale de operaţiuni'. Totodată, Guterres face apel la dezarmarea tuturor grupărilor armate din Liban cu scopul consolidării autorităţii armatei şi guvernului libanez. 

Libanul a cerut o nouă prelungire a misiunii UNIFIL pentru un an după expirarea mandatului său pe 31 august, însă fără schimbări în cadrul misiunii. Un vot în cadrul Consiliului de Securitate este aşteptat pe 30 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.