Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA duc războiul cu gigantul chinez Huawei la un alt nivel: Avertisment grav pentru aliaţi

TechNews
Huawei

Administraţia Donald Trump va revizui cooperarea cu naţiunile aliate care vor utiliza echipamente produse de firma chineză Huawei, pe fondul preocupărilor de securitate, a declarat luni un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului de Stat, citat de agenţia Reuters, potrivit Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Combinaţia anti-toxine: Beneficiile consumului de zeamă de lămâie cu ulei de măsline

"Poziţia Statelor Unite este că participarea Huawei sau a oricărei alte companii lipsită de încredere în orice segment al reţelei de telecomunicaţii 5G reprezintă un risc", a declarat luni Robert Strayer, subsecretar pentru domeniul Cibernetic, al Comunicaţiilor internaţionale şi Politicilor informatice în cadrul Departamentului de Stat american.

"Dacă alte ţări introduc şi permit unor companii lipsite de încredere să construiască sau să furnizeze echipamente pentru reţelele 5G, va trebui să reevaluăm capacitatea de a împărtăşi informaţii şi de a fi conectaţi cu ei", a atras atenţia oficialul american.

Conform unor surse citate de agenţia Reuters, Consiliul britanic pentru Securitatea Naţională a decis să interzică participarea Huawei Technologies la construirea segmentelor esenţiale ale reţelei de telecomunicaţii 5G, dar va permite, cu anumite restricţii, cooperarea cu firma chineză pentru elemente din afara infrastructurii centrale.

Péter Szijjártó, ministrul ungar al afacerilor externe şi al comerţului exterior, a declarat zilele trecute că buna cooperare cu gigantul chinez de telecomunicaţii Huawei este un interes economic şi strategic naţional al Ungariei.

Compania Huawei, cel mai mare producător de echipamente de telecomunicaţii din lume, este monitorizată atent în Occident din cauza relaţiilor cu instituţiile guvernamentale din China. Statele Unite acuză că echipamentele Huawei pot fi utilizate de Beijing pentru activităţi de spionaj.

CITEȘTE ȘI: Remediu naturist pentru artrită şi reumatism: Cum să-ţi confecţionezi perna cu muşeţel .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.