Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: După 'toate indiciile' Statul Islamic a inspirat atacurile din Sri Lanka (Mike Pompeo)

pbs
Mike Pompeo

Secretarul de stat al SUA Mike Pompeo a declarat miercuri într-un interviu televizat că, după "toate indiciile", atacurile cu bombă de duminică din Sri Lanka, care au ucis 359 de persoane, au fost inspirate de gruparea jihadistă Stat Islamic, relatează Reuters, conform agerpres.ro

"Fiecare indiciu arată că acestea au fost cel puţin inspirat de ISIS", a declarat Pompeo într-un interviu acordat CBS News. 

Surse la curent cu informaţiile adunate de guvernul american în legătură cu atentatele au declarat pentru Reuters că, deşi investigaţiile sunt în curs de desfăşurare, agenţiile americane cred că gruparea care a comis atacurile avea simpatii şi, posibil, contacte cu mişcarea jihadistă Stat Islamic. 

Agenţiile SUA strâng informaţii despre relaţia atacatorilor cu gruparea jihadistă şi încearcă să stabilească dacă a existat o implicare în atacuri a rămăşiţelor organizaţiei centrale a grupării militante, care s-a împrăştiat după evacuarea sa din teritoriul controlat în Siria, conform surselor citate de Reuters. 

Potrivit uneia din surse, informaţiile oficiale adunate confirmă ştirile apărute, potrivit cărora liderul grupării care a realizat atacurile este cunoscut sub numele de Mohammed Zahran Hashim şi că el este figura centrală, nemascată, dintr-o fotografie a presupusei echipe de atac publicată pe un site al grupării Stat Islamic. 

Sursa a adăugat că anchetatorii consideră că o altă persoană implicat în atacuri a fost Abdul Lathief Jameel Mohammed. Publicaţia The Guardian a informat că anchetatorii britanici susţin că acesta ar fi studiat la un moment dat în sud-estul Angliei, între 2006 şi 2007.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.