Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA exceptează Coreea de Sud de la embargoul asupra petrolului iranian

Dreamstime
coreea de sud

Coreea de Sud este exceptată de Statele Unite de la embargoul asupra petrolului iranian, a declarat luni agenţiei Reuters un oficial de la Seul, sub rezerva anonimatului, conform Agerpres

Luni au reintrat în vigoare sancţiunile americane împotriva Iranului, suspendate în 2015 ca parte a acordului nuclear cu guvernul de la Teheran. Preşedintele Donald Trump, a anunţat în mai retragerea SUA din acordul prin care Iranul şi-a îngheţat programul de înarmare nucleară, în schimbul ridicării sancţiunilor. De luni, băncile iraniene sunt excluse din sistemul de transferuri Swift, iar exporturile de petrol au scăzut cu un milion de barili pe zi. Pe lista neagră a Statelor Unite figurează 700 de persoane, nave, avioane şi companii iraniene.

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a afirmat duminică, într-un interviu televizat, că sancţiunile nu vor afecta poporul iranian, ci doar finanţarea pentru programul de înarmare. Totodată, el a avertizat că toate firmele şi ţările trebuie să aleagă între afacerile cu Iranul şi cele cu Statele Unite.

Cu toate acestea, unele ţări aliate au obţinut din partea Washingtonului derogări de la interdicţia de a cumpăra petrol din Iran. Potrivit BBC, opt ţări sunt în această situaţie, iar Coreea de Sud este şi potrivit televiziunii britanice una dintre ele. Lista urmează să fie anunţată oficial luni, informează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.