Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA explică de ce TAC în cazul noilor tiruri balistice ale Phenianului

Gulf News
trump kim

Statele Unite ”nu vor să reacţioneze exagerat” în urma recentelor tiruri de rachetă ale Coreei de Nord, pentru a nu închide uşa diplomaţiei, dă asigurări şeful Pentagonului, Mark Esper, relatează AFP.

Coreea de Nord a procedat marţi la un nou tir de proiectile - al patrulea test de acest fel în 12 zile - şi a denunţat începutul exerciţiilor militare sud-coreeano-americane.

Citește și: Sondaj: Klaus Iohannis, de neoprit în cursa către Cotroceni! Surpriza de pe locul doi

”Noi nu vom reacţiona exagerat la toate astea”, a declarat noul secretar al Apărării la bordul unui avion, către Tokyo, a treia etapă a unui truneu de o săptămână în Asia. ”Din câte ştiu eu, era vorba despre tiruri cu rază scurtă de acţiune”, a adăugat el.

Întrebat dacă noua politică americană este să nu se facă nimic, atât timp cât este vorba despre rachete cu rază scurtă de acţiune, Esper a dat asigurări că nu este aşa.

Citește și: Silviu Mănăstire pune tunurile pe USR-PLUS! Ce are în comun Alianța 2020 cu partidul lui Gabriel Oprea

”Eu n-aş spune că nu facem nimic”, a răspuns el. ”Noi luăm aceste tiruri în serios, le urmărim îndeaproape, încercăm să înţelegem ce fac şi de ce, însă trebuie să fim totodată atenţi să nu reacţionăm exagerat şi să ne punem într-o situaţie în care diplomaţia ar fi exclusă”, a adăugat el.

Statele Unite nu au însă intenţia să-şi reducă şi mai mult exerciţiile militare comune cu Coreea de Sud, a subliniat şeful Pentagonului.

Citește și: Ieșire scandaloasă a unui fost candidat USR, în legătură cu cazul de la Galați: ‘Panarama aia mică și-a tras-o până a rupt-o ăla’

”Am făcut anumite ajustări după întâlnirea” preşedintelui american Donald Trump cu dictatorul nord-coreean Kim Jong Un din iunie, a spus el.

”Însă, în acelaşi timp, trebuie să ne menţinem gradul de pregătire militară. Statele Unite şi Coreea de Sud au început luni exerciţiul comun «Dong Maeng» (Alianţa), vizând să verifice buna coordonare între comandamentele celor două ţări. Acest exerciţiu, care nu mobilizează echipamente grele, are loc pe computer”, a spus secretarul amerian al Apărării.

Citește și: Șocant! Avocatul familiei Melencu răstoarnă tot ce se știa până acum, în cazul de la Caracal

Mark Esper, care i-a succedat la 23 iulie lui Jim Mattis, după şapte luni, a ales Asia să efectueze primul său turneu internaţional în calitate de secretar al Apărării, cu scopul de a reafirma voinţa Statelor Unite de a se opune ascensiunii puterii Chinei în regiunea Asia-Pacific.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.