Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA fac dezvăluiri noi despre boala misterioasă a câinilor: Ce s-a aflat

smartradio.ro
caine catelus veterinar caini

SUA fac dezvăluiri noi despre boala misterioasă a câinilor: Ce s-a aflat

Testele efectuate asupra misterioasei boli respiratorii care afectează câinii din Statele Unite nu au dezvăluit deocamdată niciun agent patogen nou sau vreo cauză comună pentru valul de infecţii care i-au alarmat pe proprietarii de animale de companie din această ţară, a anunţat Departamentul american pentru Agricultură, citat de Reuters, conform Agerpres.

În schimb, cauzele comune ale bolii respiratorii infecţioase canine au fost identificate în multe dintre aceste cazuri prin secvenţierea genetică a probelor recoltate, a precizat Departamentul american pentru Agricultură (USDA) într-o declaraţie trimisă prin e-mail.

Afecţiunea misterioasă a îmbolnăvit câini din cel puţin 14 state americane. Boala poate dura între patru şi şase săptămâni şi poate provoca bronşită uşoară, care poate evolua spre pneumonie.

Bolile respiratorii canine se pot răspândi de obicei de la un câine la altul prin contact direct sau prin suprafeţe contaminate, potrivit Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC).

Până în prezent, există puţine indicii că boala se poate răspândi la oameni, dar medicii veterinari i-au avertizat pe proprietarii de câini să fie foarte atenţi în acest sezon al sărbătorilor de iarnă, când animalele de companie călătoresc alături de familiile lor sau sunt plasate în canise.

Deşi au fost raportate cazuri de mai multe luni, Asociaţia Americană a Medicilor Veterinari şi-a intensificat abia recent avertismentele publice pentru perioada sărbătorilor.

Centrele de analize din cadrul Reţelei Naţionale de Laboratoare pentru Sănătatea Animalelor şi Laboratoarele Serviciilor Veterinare Naţionale care aparţin de USDA efectuează secvenţierea genelor pentru a identifica cauza bolii, a precizat USDA.

Serviciul de Inspecţie pentru Sănătatea Animalelor şi Plantelor (APHIS) din cadrul Departamentului pentru Agricultură al Statelor Unite ale Americii colaborează cu mai mulţi oficiali din domeniul sănătăţii animalelor din mai multe state americane şi de la laboratoare de diagnosticare cu privire la aceste rapoarte, a precizat USDA, adăugând că APHIS şi partenerii săi vor "ţine publicul la curent în legătură cu evoluţiile şi informaţiile viitoare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.