Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, Franța, Germania și Marea Britanie, acuzații EXPLOZIVE la adresa Rusiei

negocieri

Statele Unite, Franța, Germania și Canada au anunțat joi că susțin acuzațiile Londrei privind implicarea "aproape certă" a statului rus în atacul neurotoxic ce l-a vizat pe fostul spion Serghei Skripal și fiica sa, Iulia, informează site-ul postului BBC News.

Citește și: SURSE - Pe cine vrea Liviu Dragnea în locul Gabrielei Firea: începe un RĂZBOI epocal, în cea mai mare organizație PSD

"Noi, liderii Franței, Germaniei, Statelor Unite, Canadei și Marii Britanii, ne reiterăm revolta față de utilizarea agentului neurotoxic, cunoscut sub numele Novichok, la Salisbury, pe 4 martie", se arată într-un comunicat comun de la Emmanuel Macron, Angela Merkel, Donald Trump, Justin Trudeau și Theresa May.

Liderii au salutat progresul înregistrat de anchetatori, care recent au identificat doi cetățeni ruși despre care susțin că au suficiente dovezi pentru acuzarea lor în legătură cu atacul neurotoxic de la Salisbury.

"Avem deplină încredere în evaluarea britanică potrivit căreia cei doi suspecți erau ofițeri ai serviciului militar rus de informații, cunoscut ca GRU", se mai afirmă în comunicat.

Premierul britanic Theresa May a indicat miercuri că operațiunea de contaminare a fostului spion rus cu un agent neurotoxic a fost efectuată de ofițeri din cadrul serviciului militar rus de informații (GRU).

"Nu a fost o operațiune clandestină. Este aproape cert că a fost aprobată din afara GRU, la un nivel înalt al statului rus", a adăugat May.

Mai mult, Ben Wallace, ministrul adjunct de Interne, l-a identificat joi pe președintele rus Vladimir Putin drept responsabil pentru atac.

"Nu cred că poate spune cineva că Dl. Putin nu se află în controlul statului său", a declarat Wallace pentru BBC Radio Four. "Desigur că este responsabil, este liderul statului".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.