Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, Franța și Marea Britanie bat cu pumnul în masă: cele trei state refuză să creadă că Zelenski va folosi arme chimice

Shutterstock
zelenski

Departamentele de externe ale Marii Britanii, SUA și Franței nu consideră justificate avertismentele părții ruse cu privire la posibilitatea ca Kievul să folosească așa-numita bombă murdară - se arată în declarația comună a celor trei țări, dată publicității duminică de Departamentul de Stat al SUA. Șefii departamentelor diplomatice ale celor trei state și-au exprimat "sprijinul constant pentru suveranitatea, independența și integritatea teritorială a Ucrainei." Ei au asigurat, de asemenea, că intenționează să "sprijine eforturile Ucrainei de a-și apăra teritoriul atâta timp cât va fi necesar."

"Astăzi, miniștrii apărării din cele trei țări ale noastre au discutat cu ministrul apărării al Rusiei, Serghei Șoigu, la cererea acestuia. Țările noastre au dat clar de înțeles că resping afirmațiile evident false referitoare la faptul că Ucraina se pregătește să folosească o 'bombă murdară' pe teritoriul său", se spune în document. "De asemenea, respingem orice pretexte pentru escaladarea din partea Rusiei", se arată în declarație. Șefii departamentelor din Marea Britanie, SUA și Franța "au discutat și despre angajamentul de a oferi în continuare asistență militară și economică Ucrainei și ucrainenilor, precum și asistență umanitară.", se arată în comunicat.

După cum relatează Tass, Șoigu a purtat duminică convorbiri telefonice cu miniștrii apărării din Marea Britanie, Franța și Turcia, în cursul cărora a adus la cunoștința colegilor săi îngrijorările în legătură cu posibilele provocări din parea Ucrainei în ceea ce privește folosirea unei "bombe murdare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.