Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Guvernatorul statului Louisiana, al 13-lea candidat republican pentru Casa Albă intrat în cursă

Bobby Jindal

Guvernatorul statului Louisiana, Bobby Jindal, şi-a anunţat miercuri candidatura la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din 2016, fiind al treisprezecelea de pe lista care se pare că va continua să se mărească, relatează AFP. 

"Sunt candidat la preşedinţia SUA", a postat Bobby Jindal, în vârstă de 44 de ani, pe contul său de Twitter.

Ulterior, într-un discurs susţinut în faţa susţinătorilor săi în apropiere de New Orleans, el s-a prezentat drept "singurul candidat care a scris un scenariu de înlocuire" pentru reforma din sănătate a actualului preşedinte, aşa-numita Obamacare, pe care vrea să o abroge. 

Foarte critic la adresa politicii lui Obama faţă de gruparea Statul Islamic, el s-a pronunţat şi împotriva căsătoriei între persoanele de acelaşi sex şi a reformei educaţiei. 

Cu o armă în mână pe scenă, el a criticat elita politică de la Washington, în special pe Hillary Clinton, "stagiara din culise" a lui Obama, dar şi pe liderii propriului partid. "Mă prezint fără permis la sediul din Washington", a spus el, în aplauzele susţinătorilor. 

Candidatul a postat în cursul zilei pe site-ul său şi pe Facebook mai multe înregistrări în care poate fi văzut discutând cu soţia sa şi cu cei trei copii ai săi şi promiţându-i fiicei sale: "Dacă vom locui la Casa Albă, vei putea avea un câine". 

Fiu al unor imigranţi indieni convertit la catolicism, Bobby Jindal conduce statul conservator Louisiana din 2008. Este primul american de origine indiană care este ales guvernator al unui stat american. 

Ceilalţi 12 candidaţi deja anunţaţi sunt Jeb Bush, Marco Rubio, Ben Carson, Mike Huckabee, Rand Paul, Rick Perry, Ted Cruz, Carly Fiorina, Donald Trump, Lindsey Graham, Rick Santorum şi George Pataki. Potrivit AFP, acestora ar urma să li se adauge şi alţii, precum Scott Walker şi Chris Christie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.