Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Coreea de Nord fac progrese în privința acordurilor de la Summitul din Singapore, declaraă șeful diplomației americane după vizita la Phenian

Facebook/ The White House
kim jong-un mike pompeo

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo a avut duminică o întrevedere la Phenian cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, după care a ajuns la Seul pentru o vizită în Coreea de Sud în cadrul unui turneu asiatic, relatează AFP şi Kyodo preluate de Agerpres.

"Am avut o vizită bună la Phenian pentru a mă întâlni cu preşedintele Kim", a scris Pompeo pe contul său de Twitter.

"Continuăm să facem progrese în privinţa acordurilor de la Summitul din Singapore", a mai precizat el, făcând referire la discuţiile din iunie dintre liderul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele american Donald Trump, care s-au încheiat cu o înţelegere de a avansa spre "denuclearizarea completă" a Peninsulei Coreene.

"Mulţumim că ne-aţi găzduit pe mine şi echipa mea", şi-a încheiat Pompeo mesajul.

Şeful diplomaţiei americane s-a deplasat la Phenian pentru a discuta cu Kim detaliile unui al doilea summit SUA-Coreea de Nord care ar putea avea loc până la sfârşitul anului.

La Seul, Pompeo urmează să se întâlnească duminică seară cu preşedintele sud-coreean Moon Jae In, pentru a-l informa despre cea de-a patra vizită a sa la Phenian ca secretar de stat al SUA.

Înainte de a se deplasa la Phenian, Pompeo s-a întâlnit sâmbătă la Tokyo cu premierul japonez Shinzo Abe şi cu ministrul de externe Taro Kono.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.