Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA își sporesc cheltuielile militare în 2017

dolari

Ministrul apărării american James Mattis a dat ordin serviciilor sale să pregătească o creştere a cheltuielilor militare în 2017 pentru a consolida capacităţile armatei americane, potrivit AFP, informează Agerpres

Este vorba de a finanţa în special "accelerarea campaniei împotriva grupării Statul Islamic" şi de a remedia "deficienţele urgente în capacitatea de luptă', conform unui memorandum semnat de şeful Pentagonului.

România FIERBE: Ce fac în acest timp Viktor Orban și Vladimir Putin


Pentru 2018, ministrul James Mattis a cerut să fie identificate cheltuielile care pot fi făcute pentru "reconstruirea capacităţii operaţionale" a armatei, ca de exemplu "pentru a cumpăra mai multă muniţie crucială", investiţii în armamente "promiţătoare' sau pentru creşterea efectivelor.

ALERTĂ Sorin Grindeanu a anunțat DECIZIA pe care a luat-o după protestele violente din București


Preşedintele Donald Trump a promis că va "reconstrui armata SUA", în conformitate cu sloganul său "Să redăm măreţia Americii!'. 

Militarii americani evocă în mod regulat o anumită subechipare faţă de amploarea misiunilor care le sunt încredinţate şi uzura armamentului lor după mai mult de 15 ani de război în Orientul Mijlociu. 

De altfel, responsabili din armata americană şi-au exprimat nu o dată îngrijorarea faţă de investiţiile Chinei şi Rusiei în arme sofisticate, ceea ce, în opinia lor, ar putea duce la declinul superiorităţii militare a SUA. 

Profitând de retragerea trupelor americane din Irak şi Afganistan, administraţia Obama a redus cheltuielile militare. La 3,3% din PIB şi aproape 600 de miliarde de dolari, bugetul apărării SUA rămâne de departe cel mai mare din lume, de aproape 3 ori superior faţă de cel al Chinei, ţară situată pe locul doi la cheltuieli militare, conform unui clasament al Institutului suedez Sipri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.