Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și România se opun finalizării gazoductului Nord Stream 2

eadaily.com
nord stream 2

WASHINGTON (Sputnik) - Statele Unite și România se opun atât finalizării conductei Nord Stream 2, pe motiv că va face aliații din regiune dependenți de Rusia pentru aprovizionarea cu energie, au declarat președinții Donald Trump și Klaus Iohannis într-o declarație comună.

"Statele Unite și România recunosc că securitatea energetică este securitate națională", se arată într-o declarație marți.

„Subliniem opoziția noastră față de Nord Stream 2 și alte proiecte care fac ca aliații și partenerii noștri să depindă de energia din Rusia.”

Statele Unite și România vor colabora la modul de a îmbunătăți climatul de investiții energetice din prima, au spus Trump și Iohannis.

„Solicităm în continuare industriilor noastre să colaboreze strâns pentru a sprijini obiectivele României în domeniul energiei nucleare civile”, se arată în declarație.

Statele Unite au criticat în mod repetat gazoductul rus-european Nord Stream 2, invocând presupuse amenințări la adresa securității și sugerând că Europa va deveni prea dependentă de Rusia.

Senatul american are în vedere impunerea de sancțiuni împotriva construcției sale, care urmează să fie terminată anul acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.