Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA și Rusia au bătut palma pentru Siria: Ce urmează să se întâmple

sua rusia

Rusia şi SUA sunt aproape de un acord asupra cooperării lor militare cu privire la Alep (nord-vest), oraş-cheie în conflictul sirian, unde se duc lupte înverşunate forţele Damascului şi rebeli, a anunţat luni ministrul apărării rus, Serghei Şoigu, citat de AFP.

"Suntem într-o fază foarte activă a negocierilor cu partenerii noştri americani (...) şi în contact aproape permanent cu Washingtonul", a afirmat Şoigu în cadrul unui interviu pentru postul de televiziune Rossia 24.

Citește și: SUA au lansat o nouă SUPER-ARMĂ / VIDEO

"Avansăm pas cu pas spre o configuraţie - şi vorbesc aici doar de Alep - ceea ce ne va permite să găsim obiective comune şi să începem să luptăm împreună pentru ca pacea să se instaureze pe acest pământ care suferă de mult timp", a adăugat el.

Bătălia pentru Alep, cea mai importantă de la începutul conflictului în Siria în 2011, este crucială atât pentru regim, cât şi pentru rebeli. Cele două tabere adverse şi-au comasat aici trupe şi încearcă să preia controlul asupra acestui al doilea oraş ca mărime din Siria, divizat din 2012 între cartiere ocupate de rebeli în partea de est şi cartiere proregim în vest.

Citește și: ȘOCANT Cum se duc chinezii la plajă / VIDEO

Rusia, care susţine armata siriană printr-o campanie de bombardamente aeriene, a propus instituirea unei "pauze umanitare" de trei ore zilnic la Alep pentru a permite furnizarea de ajutor umanitar. Ea se teme totodată că această pauză ar putea permite rebelilor să se aprovizioneze cu arme şi combatanţi.

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, a recunoscut luni că această fereastră de trei ore nu este "suficientă" pentru a ajuta la îmbunătăţirea situaţiei umanitare la Alep.

Citește și: Fulgerul Bolt a lovit din nou: Cea mai urmărită cursă de la Olimpiada de la Rio de Janeiro / VIDEO

Moscova şi Washingtonul au convenit în iulie după o vizită a secretarului de stat american John Kerry în capitala rusă asupra unei cooperării sporite în Siria pentru a salva armistiţiul şi a-i combate pe jihadişti, dar modalităţile concrete ale acestei cooperări nu au fost făcute publice, transmite agerpres.ro.

Citește și: Asta e cea mai bună dietă din toate timpurile: Cum slăbești cel mai ușor

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.