Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA iau în serios amenințarea nucleară: Congresul cere Pentagonului o stretegie de apărare împotriva rachetelor hipersonice

globalyouthvoice.com
rachetă hipersonică

Comisia pentru forțele armate a Camerei Reprezentanților din Congresul SUA a cerut Pentagonului să prezinte o strategie de apărare antirachetă pentru a combate amenințările relevante, rezultă dintr-un proiect de lege al congresmenilor americani.

Proiectul de lege adoptat de comisie cere Departamentului american al Apărării să prezinte o strategie cuprinzătoare pentru a contracara amenințarea rachetelor hipersonice folosind capacități asimetrice, inclusiv energie dirijată, microunde, cibernetică și orice alte sisteme.

Pentagonului i s-a ordonat să prezinte planuri detaliate de modernizare a sistemelor de apărare antirachetă ale SUA.

„Comitetul recunoaște progresele făcute de națiunile străine în diverse tehnologii de rachete, inclusiv progresele în domeniul armelor hipersonice, creșterea capacităților de atac de precizie cu rază lungă de acțiune  și testarea continuă a rachetelor cu rază lungă de acțiune”, se arată în documentele comitetului.

În același timp, congresmenii americani recunosc că actualul sistem de apărare antirachetă al SUA nu și-a dovedit încă capacitatea de a rezista în mod fiabil la amenințări reale din partea rachetelor balistice intercontinentale.

Congresmenii au cerut ca directorul Agenției de apărare antirachetă, împreună cu subsecretarul apărării pentru politică, șeful operațiunilor navale și comandantul Comandamentului de Nord al SUA, să prezinte un raport de evaluare a multiplelor capacități de apărare antirachetă împotriva amenințărilor actuale și viitoare ale rachetelor balistice. Raportul solicitat de congresmeni trebuie să detalieze modul în care actuala arhitectură de apărare antirachetă a SUA „trebuie să fie ajustată pentru a se proteja împotriva a două sau mai multe state necinstite cu capacitate nucleară”, inclusiv o estimare a costurilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.