Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA îi cere Venezuelei să se retragă din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului

Venezuela

Ambasadoarea americană pe lângă Naţiunile Unite, Nikki Haley, i-a cerut marţi Venezuelei să se retragă din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, în condiţiile în care un val de manifestaţii s-a abătut peste această ţară de la începutul lui aprilie şi s-a soldat deja cu 65 de morţi, informează AFP.

Dacă executivul venezuelean nu este în măsură să lupte împotriva violenţelor, 'ar trebui să se retragă de bună voie din Consiliul ONU pentru Drepturile Omului, până când îşi va face ordine în propria casă', a declarat ambasadoarea americană în timpul unui discurs susţinut la Geneva în faţa acestei instanţe. 'A fi membru al Consiliului este un privilegiu şi nicio ţară care încalcă drepturile omului nu ar trebui să poată avea loc la masa' acestui for, a insistat Nikki Haley, conform Agerpres.

În discursul său susţinut în faţa celor 47 de state membre ale Consiliului, ambasadoarea americană, care are rang de ministru, a deplâns faptul că acest organism al ONU 'nu a examinat niciodată o rezoluţie asupra Venezuelei, în timp ce în martie a adoptat cinci rezoluţii impregnate de parţialitate la adresa unei singure ţări, Israelul'. Israelul este singura ţară cu un punct fix (punctul 7) pe ordinea de zi a fiecărei sesiuni a Consiliului, care are loc de trei ori pe an. Israelul şi principalul său aliat, SUA, au denunţat numeroasele reluări ale acestei 'agende eronate' a Consiliului, boicotând dezbaterile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.