Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA impun noi sancţiuni Iranului pentru încălcări 'flagrante' ale drepturilor omului

sua iran

Statele Unite au impus marţi noi sancţiuni ţintite împotriva unor entităţi şi oficiali iranieni pentru ''încălcări flagrante ale drepturilor omului'' în Iran, măsură ce survine în plină reluare a negocierilor cruciale pentru salvarea acordului nuclear iranian, relatează AFP.

Aceste măsuri vizează în special unităţi speciale ale forţelor de securitate responsabile cu menţinerea ordinii sau lupta împotriva terorismului, precum şi închisori iraniene şi lideri ai acestora, potrivit unui comunicat al Trezoreriei SUA, potrivit Agerpres.

Negocierile pentru salvarea acordului nuclear iranian vor fi reluate joi, după o pauză la începutul săptămânii, deoarece ţările încă parte la pact au cerut timp pentru a studia propunerile iraniene, a anunţat marţi negociatorul iranian aflat la Moscova.

''Am considerat că este necesar în acest stadiu să consult autorităţile ruse pentru a continua joi discuţiile într-o atmosferă constructivă şi de perspectivă'', a declarat adjunctul ministrului de externe, responsabil cu dosarul nuclear, Ali Bagheri, potrivit iribnews, site-ul televiziunii de stat.

Negocierile pentru salvarea acordului nuclear cu Iranul au fost reluate pe 29 noiembrie, după o pauză de cinci luni, dar au fost din nou întrerupte de vineri deoarece ţările încă parte la acest pact au cerut timp pentru a studia propunerile Iranului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.