Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, în război cu coronavirusul - Plan uriaș de salvare a economiei, fără egal în istorie! Suma exorbitantă aruncată în joc

digi24.ro
dolari

Republicanii şi democraţii din SUA au căzut de acord asupra unui plan amplu de salvare a economiei. Valoarea acestuia este de 2 trilioane de dolari. Este cea mai mare sumă aruncată până acum în joc de congresul SUA, anunță Mediafax.

Indicii bursieri din Asia au consemnat o creştere substanţială, după ce liderii politici de la Washington au căzut de acord asupra unui pachet de măsuri în valoare de 2 trilioane de dolari, menit să atenueze impactul pandemiei asupra economiei, scrie Financial Times.

Marţi, indicii bursieri de pe Wall Street au înregistrat cea mai bună evoluţie din ultimii zece ani, iar pieţele din Asia au urmat această evoluţie.

Indicele Topix al Bursei din Japonia a crescut miercuri cu 5,8 procente, în timp ce Kopsi, indicele pieţei sud-coreene a consemnat o creştere cu 4%.

Gheorghe Piperea: Am o foarte importantă avertizare pentru românii care vor cere amânarea ratelor

CSI 300, indicele bursier din China a înregistrat un plus de 2,2%, în timp ce Hang Seng, indicele pieţei de capital din Hong Kong, a crescut cu 2,3%.

La închiderea şedinţei de tranzacţionare, indicele S&P/ASX 200 al pieţei de capital din Australia înregistra o creştere cu 5,5%, înainte ca liderii politici din SUA să ajungă la o înţelegere.

Investitorii de pe piaţa de capital îşi pun mari speranţe în intervenţiile fără precedent anunţate de guvernanţi, pe întreg mapamondul.

Senatori republicani şi democraţi au declarat, marţi seara, că au căzut de acord asupra celui mai amplu plan de salvare din istoria SUA.

Imediat după anunţarea înţelegerii, indicele S&P500 a consemnat o creştere cu 9,4%, cea mai mare din 2008 încoace.

Robert Carnell, analist şef în cadrul ING pentru zona Asia-Pacific, a declarat că evoluţia din această săptămână poate fi „înşelătoare”, în condiţiile în care pieţele de pe întreg mapamondul se confruntă cu mari provocări.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.