Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA încep asaltul: Măsuri împotriva propagandei de la Kremlin

sua rusia

Departamentul de Stat şi cel al Apărării din SUA au decis că se vor cheltui 40 de milioane de dolari pentru a se lupta cu propaganda sponsorizată de guvernele străine, o parte din bani venind din sectorul privat, scrie NEWS.RO, citând Politico.

Citeşte şi:  ALERTĂ - Codurile de vreme rea, PRELUNGITE: Un nou val de GER şi NINSOARE peste sudul României / HARTA

Deşi nu a fost menţionată Rusia direct, planul americanilor cel mai probabil se va concentra pe dezinformările susţinute de Kremlin.

Cele două departamente au semnat un acord pentru a transfera banii de la Pentagon la Global Engagement Center, o instituţie creată în 2016 pentru a se lupta cu propaganda islamistă, dar care între timp a început să se ocupe şi de propaganda străină sponsorizată de stat.

“Această finanţare este decisivă pentru a ne asigura că vom răspunde agresiv influenţelor rele şi dezinformărilor şi că vom avea parteneriate mai profunde cu Silicon Valley precum şi alţii”, a spus Steve Goldstein, secretar de stat adjunct pentru diplomaţie şi afaceri externe. “Nu ar trebui să fim doar defensivi. Trebuie, de asemenea, să atacăm”, a adăugat el.

Anul trecut, secretarul de stat Rex Tillerson, a amânat timp de câteva luni cererea privind un transfer de 60 de milioane de dolari de la Pentagon către centru în anul fiscal 2018. Într-un final, în urma presiunii atât din partea democraţilor cât şi a republicanilor din Congres, Tillerson a aprobat cererea în septembrie 2017.

Citeşte şi: Descoperire ŞOC pe un şantier, în apropierea unui sediu de Poliţie: Autorităţile din Neamţ au intervenit DE URGENŢĂ

Departamentul de Stat a spus că iniţiativa anti-propagandă va finanţa cu cel puţin cinci milioane de dolari “Fondul Accesului la Informaţie”, o instituţie care va oferi burse competitive pentru companiile private, grupurile de societate civilă, instituţii academice precum şi alte entităţi care doresc să contribuie la iniţiativă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.