Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA instituie sancţiuni împotriva a 11 lideri din Hong Kong, acuzați de subminarea autonomiei teritoriului

china sua

Washingtonul a anunţat vineri instituirea de sancţiuni împotriva a 11 lideri din Hong Kong, printre care şi şefa executivului Carrie Lam, acuzaţi că încearcă să restrângă autonomia teritoriului, precum şi "libertatea de expresie sau de reuniune" a locuitorilor fostei colonii britanice, relatează AFP şi dpa.

"SUA susţin poporul din Hong Kong şi vom utiliza instrumentele şi autorităţile noastre pentru a-i viza pe cei care aduc atingere autonomiei sale", a declarat secretarul american al trezoreriei Steven Mnuchin într-un comunicat, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Marcel Vela avertizează: Suntem cu ochii pe voi!

Printre cei vizaţi de sancţiuni se află şi comisarul poliţiei din Hong Kong, Chris Tang, şi ministrul justiţiei din executivul din Hong Kong, Teresa Cheng. În urma deciziei, bunurile lor de pe teritoriul SUA sunt îngheţate şi se instituie restricţii severe asupra tranzacţiilor de afaceri cu aceştia.

Luna trecută, preşedintele american Donald Trump a semnat o legislaţie care permite impunerea de sancţiuni împotriva persoanelor implicate în eforturi ale Beijingului de "a înlătura autonomia Hong-Kong-ului".

Decizia este ultimul semn al amplificării tensiunilor între China şi SUA, care includ un război comercial ce se transformă tot mai mult într-o luptă pentru companiile tehnologice, notează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.