Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA interceptează o navă din Iran plină cu material pentru fabricarea bombelor

O navă care transporta 40 de tone de îngrăşământ, ale cărui componente pot fi folosite la fabricarea de explozibili, a fost interceptată provenind din Iran pe un traseu utilizat de rebelii yemeniţi houthi pentru a se aproviziona cu arme, a anunţat sâmbătă Marina SUA, relatează AFP.

Aceasta a precizat că a percheziţionat nava 'fără pavilion' - interceptată şi în urmă cu un an, având la bord mii de arme - după ce a reperat-o marţi în apele internaţionale din Golful Oman.

"Forţele americane au descoperit 40 de tone de îngrăşământ ureic, un produs chimic care poate fi folosit în scopuri agricole, dar şi pentru a fabrica explozibili", a adăugat Flota a V-a americană, cu baza în Bahrain, informează Agerpres.

Această captură survine într-un moment de mari tensiuni în zonă. La 17 ianuarie, rebelii houthi au comis un atac sângeros neaşteptat în Emiratele Arabe Unite, aruncând în aer camioane-cisternă cu drone şi rachete, iar coaliţia condusă de Arabia Saudită în Yemen a răspuns cu atacuri aeriene.

Coaliţia a recunoscut că raidurile asupra Sanaa şi Hodeida au făcut cel puţin 17 morţi şi au cauzat o întrerupere totală a internetului în ţară, dar neagă că a bombardat o închisoare din Saada, bastion houthi din nord, care a făcut cel puţin 70 de morţi şi peste 100 de răniţi.

Statele Unite au făcut apel la detensionarea situaţiei, în timp ce ONU a cerut "anchete eficiente".

Coaliţia şi aliaţii săi, printre care SUA, acuză cu regularitatea Iranul că îi susţine pe rebelii houthi cu mijloace militare, lucru pe care Teheranul îl dezminte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.