Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA INTERVIN în cazul 'miliardului de dolari furat' din Republica Moldova

dolari

Zvonurile spun că Statele Unite s-a implicat în cazul de corupție legat de furtul "miliardului de dolari" din bănci din Republica Moldova, declara un fost oficial guvernamental moldovean si un parlamentar american, anunță News.ro. Autoritățile de peste Ocean efectuează o anchetă în acest dosar.

Aceste informatii apar in contextul in care, la sfarsitul lunii septembrie, un membru al Camerei Reprezentantilor din SUA, Randy Weber, a adus in atentia Congresului american situatia in care se afla Republica Moldova, introducand si o rezolutie prin care se cere crearea unei liste de interdictii de tipul listei Magnitsky pentru Vladimir Plahotniuc si altii implicati in Afacerea "Miliardul Furat".

Citește și: Cel mai CONTROVERSAT dosar de evaziune fiscală din ultimul deceniu, la FINAL

Mihail Gofman, un fost adjunct al sefului unitatii moldovene de lupta impotriva spalarii banilor, a declarat pentru WSJ, cu ajutorul unui translator, ca s-a intalnit cu anchetatori guvernamentali americani din cadrul Biroului Federal de Investigatii (FBI) si Departamentului Securitatii Interne, carora le-a raspuns la intrebari cu privire la "disparitia", in 2014, a sumei de aproximativ un miliard de dolari din banci moldovene.

Reprezentanti ai FBI si Departamentului pentru Securitate Interna nu au confirmat si nici nu au informat existenta unei anchete in acest sens.

Republica Moldova, una dintre cele mai sarace tari din Europa, a fost socata de furtul acestei sume, care reprezinta aproximativ o optime din PIB-ul tarii, si de un plan de salvare, ulterior, al Bancii centrale. Vlad Filat, un fost premier, a fost condamnat in iunie la noua ani de inchisoare pentru coruptie in legatura cu acest furt.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.