Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Noi nu ne vindem țara', dar varianta americană: SUA, la un pas să interzică vânzarea petrolului către China comunistă

Reddit
petrol burse

Camera Reprezentanţilor a Statelor Unite a adoptat joi, cu o largă majoritate, un proiect de lege care interzice exportul de petrol din rezervele strategice americane în China, dar măsura se confruntă cu un viitor incert în Senat, transmite Reuters.

Proiectul de lege a fost adoptat cu 331 petru şi 97 împotrivă în Cameră, asupra căreia republicanii au preluat controlul restrâns în această lună. Toate voturile „nu” au venit de la democraţi.

Problema exporturilor de petrol americane către China a devenit o problemă pentru republicani anul trecut, când preşedintele Joe Biden, democrat, a anunţat vânzarea a 180 de milioane de barili din rezervele strategice pentru a tempera preţurile petrolului care au crescut din cauza războiului Rusiei împotriva Ucrainei.

Până în octombrie anul trecut, companiile petroliere americane au exportat aproape 67 de milioane de barili de petrol în China. Dar în tot anul 2020, când republicanul Donald Trump era preşedinte, Statele Unite au exportat 176 de milioane de barili în China.

”Nu ar trebui să dăm cheile viitorului nostru energetic în mâna Partidului Comunist Chinez”, a declarat reprezentanta Cathy McMorris Rodgers, republicană din statul Washington. Ea a spus că administraţia Biden ”îşi iroseşte rezervele strategice”.

Legea este una dintre câteva pe care republicanii încearcă să le adopte la începutul acestui an, pentru a evidenţia diferenţa dintre cele două partide politice, a declarat Benjamin Salisbury, analist la Height Capital Markets.

”Dar, pentru ca proiectul să devină lege va fi nevoie de compromisuri dure” cu Senatul, care este controlat de democraţi, a spus el.

Administraţia Biden nu are planuri stabilite pentru a efectua vânzări suplimentare din rezerva strategică, deşi unele vânzări mai mici, cerute de legislaţia adoptată de Congres în anii anteriori, ar putea avea loc în acest an.

Parlamentarii americani au votat, de asemenea, săptămâna aceasta, cu o largă majoritate, crearea unui comitet restrâns pentru China, pentru a contracara influenţa internaţională în creştere a Beijingului.

Preşedintele Camerei, Kevin McCarthy, a declarat că va aborda probleme precum aducerea de locuri de muncă înapoi din China în Statele Unite, asigurarea proprietăţii intelectuale şi aducerea lanţurilor de aprovizionare înapoi în ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.