Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA întorc favoarea Moscovei anunţând donarea a 200 de aparate de ventilaţiei Rusiei

AHC Solution
ventilator ATI

Statele Unite au anunţat miercuri donarea a 200 de aparate de ventilaţie pentru a ajuta Rusia să combată epidemia COVID-19, la câteva săptămâni după ce Moscova a trimis echipamente similare la New York, informează AFP preluat de agerpres.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a anunţat iniţiativa publicând pe Twitter o fotografie a unui avion militar de marfă cu un drapel american şi cutii cu logo-ul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID).

"Statele Unite donează poporului rus 200 de aparate de ventilaţie fabricate în SUA pentru a ajuta la combaterea COVID-19", a scris şeful diplomaţiei americane.

"Am furnizat peste 15.000 de aparate de ventilaţie în peste 60 de ţări şi continuăm să fim un lider mondial în lupta împotriva acestei pandemii", a remarcat Pompeo.

Departamentul de Stat nu a precizat când va fi livrată marfa către Rusia, ţară care a înregistrat o creştere accentuată a contaminării cu noul coronavirus.

Imaginea publicată aminteşte de fotografiile publicate de Rusia cu privire la o livrare de măşti şi aparate de ventilaţie care au ajuns pe 1 aprilie la New York, la acel moment principalul focar al epidemiei din SUA. Un gest pe care preşedintele Donald Trump l-a descris drept "foarte drăguţ".

Oficialii americani se temeau de o penurie de aparate de ventilaţie la începutul epidemiei în SUA, dar după ce s-a intensificat producţia, preşedintele Trump s-a adresat mai multor ţări, propunându-le să le cumpere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.