Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA investighează rechemarea a 6,4 milioane de vehicule Hyundai şi Kia pentru riscul de incendiu

Hyundai

SUA investighează rechemarea a 6,4 milioane de vehicule Hyundai şi Kia pentru riscul de incendiu

Autorităţile de reglementare a siguranţei auto din SUA au declarat luni că au deschis o anchetă cu privire la 16 retrageri separate emise de Hyundai şi Kia, care acoperă 6,4 milioane de vehicule, legate de scurgeri de lichid de frână care ar putea rezulta în incendii, transmite Reuters, conform news.ro.

Producătorii de automobile coreeni au emis un şir de retrageri din 2016 pentru problemele sistemului antiblocare la frânare (ABS) şi unităţilor de control electronic hidraulic (HECU) produse de acelaşi furnizor de piese.

Administraţia Naţională pentru Siguranţa Traficului pe Autostrăzi a declarat că deschide o investigaţie de audit pentru a evalua momentele luării deciziilor referitoare la defecte de către Hyundai şi Kia ”şi respectarea cerinţelor de raportare; şi a înţelege diferitele descrieri ale defectelor şi remediile dintre aceste retrageri”.

Hyundai şi Kia nu au răspuns imediat, luni, solicitărilor de comentarii.

În septembrie, producătorii de automobile coreeni au rechemat un număr total de 3,37 milioane de vehicule în Statele Unite din cauza riscului de incendii ale motoarelor, spunându-le proprietarilor să parcheze afară şi departe de structuri până când reparaţiile sunt finalizate.

Producătorii auto au spus că scurgerile interne de lichid de frână pot provoca un scurtcircuit electric care ar putea duce la un incendiu.

În septembrie, Hyundai a declarat că are raportări despre 21 de incendii şi alte 21 de incidente termice din 2017, în timp ce Kia are rapoarte despre cel puţin 10 incendii confirmate şi incidente de topire.

Kia a spus că unitatea de control electronic hidraulic (HECU) din vehicule poate suferi un scurtcircuit electric ca urmare a scurgerilor de lichid de frână.

Hyundai a spus că modulul sistemului ABS poate scurge lichid de frână în interior şi poate provoca un scurtcircuit electric.

Rechemarea din septembrie a acoperit 1,73 milioane de vehicule Kia Borrego, Cadenza, Forte, Sportage, K900, Optima, Soul Rio, Sorento şi Rondo din diverşi ani de model pentru fiecare vehicul, din 2010 până în 2017.

Hyundai a rechemat în septembrie 1,64 milioane de vehicule Elantra, Genesis Coupe, Sonata Hybrid, Accent, Azera, Veloster, Santa Fe, Equus, Veracruz, Tucson, Tucson Fuel Cell şi Santa Fe Sport din diverşi ani de model, din 2011 până în 2015.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.