Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA: Liderii Partidului Democrat cer publicarea completă a Raportului Mueller

www.patrika.com
dosar raport

Liderii Partidului Democrat din Congresul american au solicitat duminică seara publicarea completă a raportului procurorului special Robert Mueller, apreciind că Procurorul general William Barr, care a difuzat un rezumat conţinând concluziile anchetei, nu este "un observator neutru", relatează AFP preluat de agerpres.

Vezi și: Lovitură de teatru - Viorica Dăncilă: Nu am spus că eu voi muta ambasada. Decizia finală e la Iohannis / REPLICĂ pentru Cotroceni

"Scrisoarea secretarului de justiţie Barr ridică la fel de multe întrebări pe câte răspunsuri oferă", se arată într-un comunicat de presă comun al preşedintei democrate a Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi şi al liderului minorităţii democrate din Senat Chuck Schumer.

Cei doi democraţi au adăugat că este urgent ca raportul complet şi toate documentele conexe să fie făcute publice cât mai curând, evidenţiind că raportul nu îl disculpă pe Donald Trump în privinţa chestiunii sensibile a obstrucţionării justiţiei.

Jerry Nadler, un congresman democrat care conduce Comisia juridică din Camera Reprezentanţilor, a apreciat drept "preocupantă" decizia Departamentul de Justiţie, pe baza rezultatelor anchetei procurorului special Robert Mueller, de a nu lua măsuri în continuare împotriva preşedintelui Donald Trump. În opinia sa, William Barr datorează publicului mai multe informaţii despre motivul deciziei sale de a nu întreprinde paşi suplimentari împotriva preşedintelui SUA.

"Trebuie să existe o transparenţă deplină a ceea ce Mueller a constatat, pentru a nu-l disculpa pe preşedintele. Departamentul de Justiţie datorează publicului mai mult decât un scurt rezumat (4 pagini n.r.) şi decizia de a nu mai continua această activitate", a scris Nadler pe Twitter, conform dpa.

Nadler a adăugat că Barr va fi chemat să depună mărturie în faţa Comisiei juridice a Camerei Reprezentanţilor: "În lumina discrepanţelor foarte preocupante şi a decizie finale a Departamentului de Justiţiei după primirea raportului procurorului special, în care Mueller nu l-a disculpat pe preşedinte, îl vom chema pe procurorul general Barr să depună mărturie".

Totodată, şi preşedintele Comisiei pentru Informaţii a Senatului, Richard Burr, a declarat duminică că Procurorul general William Barr ar trebui să comunice cât de mult cu putinţă din raportul Mueller.

Potrivit unui comunicat de presă, citat de Reuters, Burr a mai spus că echipa Comisiei pe care o conduce va definitiva audierile şi va prezenta un raport despre ingerinţa Rusiei în alegerile prezidenţiale din 2016 "în următoarele săptămâni şi luni".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.