Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, lovită de un atac cibernetic de amploare

atac informatic

Piratii informatici care au reusit sa penetreze bazele de date ale Departamentului Apararii si alte altor agentii guvernamentale din SUA au sustras informatii despre 5,6 milioane de amprente digitale, cu 4,5 milioane mai multe decât s-a raportat initial, a anuntat miercuri guvernul american, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Furtul de date a fost descoperit în primavara acestui an si a afectat arhive continând informatii datând de multi ani.

Presedintele american Barack Obama a declarat ca securitatea cibernetica va fi un punct major al agendei discutiilor pe care le va avea vineri, la Casa Alba, cu omologul sau chinez Xi Jinping. Washingtonul i-a transmis deja Chinei ca spionajul industrial în mediul cibernetic, practicat de guvernul de la Beijing sau de apropiati ai acestuia, este un 'act de agresiune care trebuie sa înceteze', potrivit liderului de la Casa Alba.

Purtatorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a afirmat miercuri ca investigatia privind furtul de date, care în total a afectat informatii privind 21,5 milioane de angajati ai unor agentii federale, este înca în desfasurare si ca deocamdata nu exista 'vreo concluzie referitoarea la cine ar putea fi sau nu responsabil' în acest caz.

Într-o declaratie a Biroului federal pentru managementul resurselor umane (OPM) se arata ca oficiali din cadrul Departamentului Apararii si OPM au descoperit recent ca au fost furate înregistrari despre mai multe amprente digitale decât se anuntase initial.

OPM a estimat ca în prezent pericolul reprezentat de furtul informatiilor despre amprente digitale, data fiind capacitatea scazuta de folosire neadecvata a acestor date, dar a avertizat ca, odata cu aparitia unor noi tehnologii, pericolul ar putea creste.

Persoanele ale caror date au fost afectate de hackeri nu au fost deocamdata anuntate, OPM si Departamentul Apararii urmând sa înceapa operatiunea de notificare prin intermediul postei electronice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.