Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA, lovitură grea pentru Ucraina: le transmit că momentan nu au ce căuta în NATO

Prensa Latina
NATO sigla

Statele Unite consideră că procesul de aderare a Ucrainei la NATO „ar trebui reluat la un alt moment”, a declarat vineri consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan.

„Statele Unite au fost clare timp de decenii că susţin o politică a uşilor deschise pentru NATO”, a declarat consilierul pentru securitate naţională al preşedintelui american Joe Biden, Jake Sullivan, reporterilor în cadrul unui briefing de presă la Casa Albă, informează Mediafax.

„Orice decizie privind aderarea la NATO este între cei 30 de aliaţi şi ţările care aspiră să adere”, a mai spus Sullivan.

„În acest moment, opinia noastră este că cel mai bun mod în care putem sprijini Ucraina este prin sprijin practic, pe teren, în Ucraina şi că procesul de la Bruxelles ar trebui reluat la un alt moment”, a continuat el.

Anterior, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat că statele membre ale alianţei susţin „dreptul Ucrainei de a-şi alege propria cale”, dar a avertizat că orice decizie privind aderarea trebuie să fie luată de toţi cei 30 de membri ai alianţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.