Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SUA majorează suprataxele vamale pentru produsele provenite din Uniunea Europeană

sua steag

SUA au anunţat miercuri că vor majora suprataxele vamale impuse pentru anumite produse din Uniunea Europeană, precum componentele pentru avioane şi vinurile din Franţa şi Germania, aceasta fiind ultima evoluţie într-o dispută care durează de 16 ani cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi UE pentru industria lor aeronautică, transmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Citește și: Inedit - Alina Gorghiu îi cere explicații OFICIAL Ralucăi Turcan/ DOCUMENT

Într-un comunicat de presă publicat miercuri seara, biroul reprezentantului american pentru Comerţ (USTR) nu a precizat când anume vor intra în vigoare aceste suprataxe. În comunicat se spune doar că detaliile suplimentare urmează să fie publicate "în curând".

În luna noiembrie, Washingtonul şi-a exprimat dezamăgirea după ce Bruxelles-ul a decis să impună tarife vamale suplimentare pentru produse americane. Decizia UE a venit după ce, în data 26 octombrie, Organizaţia Mondială a Comerţului (OMC) a autorizat, în mod oficial, Uniunea Europeană să impună tarife vamale suplimentare pentru produse americane. În prealabil, în 2019 OMC a permis SUA să aplice taxe vamale suplimentare în valoare de 7,5 miliarde de dolari pentru importurile provenind din UE.

Reprezentantul american pentru Comerţ (USTR) a apreciat miercuri seara că Uniunea Europeană a calculat în mod greşit taxele pentru produsele americane, după ce a primit aprobarea din partea OMC de a impune tarife vamale suplimentare. "Uniunea Europeană trebuie să ia măsuri pentru a compensa pentru această lipsă de corectitudine", se arată în comunicatul USTR.

De aproximativ 16 ani, OMC este arbitrul unei dispute între Boeing şi Airbus, cu privire la subvenţiile acordate de SUA şi Uniunea Europeană pentru industria lor aeronautică. În cele două decizii ale sale, OMC a hotărât că împrumuturile acordate de guvernele europene constructorului aeronautic Airbus au fost subvenţionate în mod incorect printr-un nivel redus al dobânzilor în timp ce constructorul american de avioane Boeing a beneficiat de un sprijin incorect din partea autorităţilor americane de pe urma reducerilor de taxe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.